Hypnose er en tilstand af koncentreret opmærksomhed, en måde at blive så afslappet på at hjernesvingningerne bringes ned.

Hypnose er ikke terapi i sig selv, det er et værktøj til at komme i trance, hvorefter psykologen arbejder ud fra en psykoterapeutisk metode for at løse problemet. Hypnose er således en kontekst for psykoterapi og ikke et terapisystem i sig selv. En person i trance får adgang til egne ressourcer som vedkommende normalt ikke oplever eller har adgang til i bevidst tilstand.

Hypnose er ikke som dét som vises i TV!

Folk i hypnose har altid deres egen fri vilje og kan ikke hypnotiseres til at gøre ting udenfor egen vilje. Hypnosen kan altid stoppes af personen selv – på hvilket som helst tidspunkt.

Hypnose anvendes hos mig primært til at opnå en meget afslappet tilstand, hvor der bl.a. arbejdes med øget selvværd. Her vil der typisk være tale om en dobbeltsession midt i et terapeutisk forløb.

Der kan også være tale om f.eks. rygestop hvor forløbet vil være en indledende samtale på 45 min. efterfulgt af selve behandlingen som varer 90 min.

Visualisering er en metode til at opnå en meget afslappet tilstand, hvor der bl.a. arbejdes med omstrukturering af uhensigtsmæssige tankemønstre i forhold til bl.a. stress, lavt selvværd, nervøsist, angst, smerter oa.
Denne tilstand er ikke så dyb som hypnose.

Luk Menu