IMAGO-metoden er udviklet af ægteparret Harville Hendrix og Helen Hunt i USA i 1980’erne. Det er en dialogform der er udviklet til par terapi.

Teorien bag IMAGO-terapi er at vores hukommelse “lagrer” de forskellige oplevelser vi har haft med vore forældre i opvæksten. Dette gælder både de positive og negative aspekter af vores erfaringer fra kontakten med mor og far. Disse danner baggrund for et indre sammensat billede af vores ideelle partner og bliver dermed betydningsfulde for vort valg af partner. Dette billede kalder vi vores imago. Det præger efterfølgende også arten og omfanget af vores konflikter og frustrationer i parforholdet. Vi udvikler nemlig overlevelsesstrategier og eventuelle fortrængninger samt følelsesmæssige blokeringer i opvæksten – vi tilknytter os også på forskellige måder til vores forældre afhængig af opvækst. Ved at blive bevidstgjort om dette – og arbejde med det i terapien – vil nye og mere hensigtsmæssige kommunikations- og adfærdsmønstre udvikles.

IMAGO-relationsterapi er en terapeutisk metode der lærer jer at tale sammen på en måde der sikrer at I begge bliver hørt og forstået af hinanden.

IMAGO er et redskab, en metode til hvordan man taler til hinanden på en rigtig god måde. Alle kan lære det.

IMAGO-dialogen kaldes også for den bevidste dialog og er en struktureret dialogform, som fremmer imødekommenhed i stedet for sammenstød. Dens vigtigste 3 elementer er spejling, anerkendelse og indføling:

  1. Spejling: aktiv lytning)
  2. Anerkendelse af din partner og af indholdet i det du siger eller af det din partner fortæller.
  3. Indføling: (empati) 

Målet med IMAGO-parterapi er at få parret til føre en konstruktiv dialog i stedet for at gå i magtkamp som det ofte sker, når den første forelskelse har lagt sig og konflikter begynder at dukke op.